ÉLELMISZERBIZTONSÁG A VÁLTOZÓ VILÁGBAN

Az Agrár-biotechnológia és precíziós nemesítés az élelmiszer-biztonságért Nemzeti Laboratórium tevékenységének fő célkitűzése, hogy az agrárkutatás tudományosan megalapozott válaszokat adjon a mezőgazdaságban jelentkező komplex kihívásokra. A résztvevő intézmények több száz fős kutatóközössége, sok évtizedes szakmai tapasztalata és a rendelkezésre álló, egyedülálló infrastruktúra biztos alapokat teremt a célok eléréséhez. A projekt az agrár-ökoszisztéma főbb elemeit, a mikroba-növény-állat kapcsolatrendszert foglalja magába, közös célként megjelölve a WHO „One Health-szemléletű” élelmiszer-biztonságot. A nemzeti laboratórium aktívan részt vesz a nemzeti felsőoktatásban, a jövő tudósnemzedékének képzésében és a tudástranszferben.

AKTUÁLIS HÍREK

Sajtóközlemény

Új eredmények az „Agrárbiotechnológia és precíziós nemesítés az élelmiszerbiztonságért” Nemzeti Laboratórium kutatási területein

Bővebben »

IMBE 2. hírlevél

Megjelent az Agrobiotechnológiai Nemzeti Laboratórium kutatási eredményeinek rövid összefoglalása az Innovatív Mezőgazdasági Biotechnológiáért Egyesület Hírlevelében.

Bővebben »

AGRÁRBIOTECHNOLÓGIA ÉS PRECÍZIÓS NEMESÍTÉS AZ ÉLELMEZÉSBIZTONSÁGÉRT” NEMZETI LABORATÓRIUM

2022. Június 27-én hivatalosan is elindult az „AGRÁRBIOTECHNOLÓGIA ÉS PRECÍZIÓS NEMESÍTÉS AZ ÉLELMEZÉSBIZTONSÁGÉRT” NEMZETI LABORATÓRIUM, amely a hazai agrárkutatás történetének egyik legjelentősebb összefogásával jött létre. A projekt Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Terve keretében 4 évre összesen 2,431 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásban részesül az Európai Uniótól, valamint a hazai költségvetésből.

Az Eötvös Loránd Kutatóhálózat Agrártudományi Kutatóközpont, az ELKH Szegedi Biológiai Kutatóközpont, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (gödöllői Szent István, Kaposvári és Georgikon Campusokkal) és számos alvállalkozó ipari partner (főként KKV-k) alkotja az Nemzeti Laboratórium konzorciumot.

 

KONZORCIUM

KAPCSOLAT

Székhely: 2462 Martonvásár, Brunszvik u. 2.
Levelezési cím: 2462 Martonvásár, Brunszvik u. 2. Pf. 19.
Adószám: 15300519-2-07
Közösségi adószámunk: HU15300519
Telefon: +36 22 460 213
Kapcsolattartó: agri-biotech@atk.hun-ren.hu
Kommunikáció: Mátrai Anikó, matrai.aniko@atk.hun-ren.hu