A polifenoloxidáz (PPO) enzimek hatása

A gyümölcsök és zöldségek, így a burgonyagumó barnulásáért is a vágás során felszabaduló polifenoloxidáz (PPO) enzimek működése a felelős.

Gén-specifikus mutációkkal több burgonya fajtában is meggátoltuk a gumóban található PPO-kódoló gének működését, aminek következtében a gumók nem barnultak, vagy csak erősen csökkent mértékben (ld. fotó). Mivel a PPO enzimek a betegség ellenállóságban is szerepet játszhatnak, a PPO-mutáns növények ezirányú hasznosíthatóságát is vizsgáljuk.

KAPCSOLAT

Székhely: 2462 Minta u. 2.
Levelezési cím: 2462 Minta város, Minta u. 2. Pf. 19.
Adószám: 6325878-2-225
Közösségi adószámunk: HU1234567
Telefon: +3625 662 8851
Fax: +3625 442 556
E-mail: agri-biotech@atk.hu